مرحوم ابوترابی می گوید: مسئله نماز و عشق به آن، در نهاد انسان ها نهفته است. خوب به یاد دارم اولین مرتبه ای که نماز در اسارت برای ما جلوه خاصی پیدا کرد.
خاطره آزاده حسین شیرانی؛
«سیدعلیاکبر ابوترابیفرد»، نقطه اشتراک خاطرات شیرین همه آزادگانی است که به اسارت عراقیها در آمده بودند، کسی که پناه اسرای ایرانی در اردوگاههای رژیم بعث بود و آنها را امید زندگی میبخشید.
خاطره آزاده سید روح الله موسوی؛
آزاده و جانباز ۷۰ درصد کرمانشاهی دوران هشت سال دفاع مقدس گفت: مرحوم حاج آقا ابوترابیفرد با رفتار و اعمال خود اسرا را در دوران اسارت هدایت میکرد و برای آزادگان پشت و پناه و نور امیدی برای دیدار مجدد خانواده هایشان بود.
خاطرات سید آزادگان؛
سیدالاسرا و رهبر فکری آزادگان دوران دفاع مقدس به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی ابر فیاضی بود که فیض و رحمتش را بر همگان میباراند.
«پاک باش و خدمتگزار» شعار مرحوم ابوترابی بود و می گفت: باید افتخار کنیم که مردم ما را لایق دیدند تا به کارهایشان رسیدگی کنیم و برای خدمت به مردم باید با تمام وجودمان عمل کنیم.
خاطره آزاده محمدرضا صادقی؛
فرماندهی اردوگاه که حسابی از دست ما شاکی شده بود، گفت: «معلوم نیست شما چه جور آدم هایی هستید! با زور برخورد می کنیم، غذایتان را کم یا زیاد می کنیم، برایتان فرقی نمیکند؛ شما در این جا یک جمهوریاسلامی راه انداختهاید».
خاطرات آزادگان دفاع مقدس؛
بررسی سیر زندگی مرحوم ابوترابی فرد در سالهای اسارت نشان از احترام و ارادت تعدادی از زندان بانان و افسران رژیم بعث به ایشان دارد و این موضوع در خاطرات بسیاری از هم دوره های ایشان ذکر شده است.
گفتگو با آزاده غلامرضا رخشانی؛
«غلامرضا رخشانی» یکی از آزادگان بیرجندی است که در سن ۱۸ سالگی به جبهه حق علیه باطل اعزام شده بودم و در بزرگترین عملیات آبی خاکی ایران«خیبر» به دست نیروهای بعثی اسیر شد.
خاطرات آزاده محمد باقر رنجبر بوشهری؛
حاج «محمد باقر رنجبر بوشهری» آزاده و جانباز دوران دفاع مقدس، دوم فروردین ماه سال ۱۳۶۱ به اسارت دشمن بعثی درآمد و ۲۵ مردادماه ۱۳۶۹ پس از تحمل ۸ سال و ۴ ماه اسارت به میهن اسلامی بازگشت.
خاطرات آزاده فرجالله فصیحیرامندی؛
یکی از اسرا در درب آسایشگاه نگهبانی میداد ولی این نگهبان با شنیدن روضه حالش منقلب شده، به شدت گریه میکند و وظیفهاش را از یاد میبرد...