روایت روزهای تلخ اسارت و حادثه ۸ آذر از زبان محمدتقی طباطبایی، از رهنمودهای حاج آقا ابوترابی تا جنایات هولناک دشمن.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، محمدتقی طباطبایی، آزاده سرافراز، در مراسم "الماسهای درخشان" که به مناسبت گرامیداشت مقاومت آزادگان در اردوگاه موصل برگزار شد، از خاطرات خود درباره حادثه ۸ آذر ۱۳۶۱ و رهنمودهای حاج آقا ابوترابی سخن گفت.
او ضمن اشاره به اهمیت این روز در تاریخ مقاومت آزادگان گفت: «حادثه ۸ آذر، روزی خونین و هولناک در تاریخ اسارت ما بود که هیچگاه از خاطرم پاک نمیشود. یاد و خاطره حاج آقا ابوترابی را که چون چراغ راه در دل تاریکیهای اسارت میدرخشیدند، گرامی میدارم. اگر هدایتهای ایشان نبود، شاید دهها حادثه مشابه در اردوگاهها رخ میداد.»
وی درباره همراهیاش با حاج آقا ابوترابی گفت: «زمانی که با حاج آقا به سمت موصل میرفتیم، ایشان به من گفتند: "اگر ما را جدا کردند، به بچهها بگو تندروی نکنند و مراقب رفتارشان باشند." وقتی به اردوگاه رسیدیم، عراقیها حاج آقا را از ما جدا کردند. من توصیههای ایشان را به بچهها رساندم. حاج آقا همیشه تأکید داشتند که کتک خوردن بهخاطر مستحبات جایز نیست و باید سالم به ایران بازگردیم، چرا که ما امانت ملت هستیم.»
طباطبایی در ادامه از شرایط دشوار اردوگاه گفت: «در یک آسایشگاه کوچک، ۱۵۰ نفر نگهداری میشدیم، بدون هیچ امکاناتی برای غذا، آب یا سرویس بهداشتی. روزانه فقط سه قاشق آب سهم هر نفر بود و گاهی مجبور میشدیم از حمام اردوگاه آب بیاوریم، اما عراقیها متوجه شدند. یکبار یکی از بچهها که برای آوردن آب رفته بود، سطل نجاسات را روی سر یکی از سربازان عراقی ریخت و این موضوع باعث خشم شدید آنها شد.»
او درباره تراکم مطالبات و فضای خفقان اردوگاه افزود: «از روزهای اول ورود به اردوگاه، خواسته اصلی اسرای عملیات رمضان، حضور صلیب سرخ بود. جدایی اسرا به بهانه بسیجی و ارتشی، کمبود آب، شرایط سخت زیستن و عزاداری محرم، همگی دستبهدست هم دادند و زمینهساز حادثه خونین ۸ آذر شدند.»
طباطبایی به نقش خود در اعتراضها اشاره کرد: «چون به زبان عربی مسلط بودم، مسئول طراحی و انتقال شعارها بودم. از لهجههای محلی مانند مازندرانی استفاده میکردیم که عراقیها متوجه نشوند. شعارها را در زمان مناسب هماهنگ با سایر بچهها فریاد میزدیم.»
وی همچنین یادآور شد: «دکتر حسین قاسمزاده، پزشک اردوگاه، اطلاعات بسیار دقیقی درباره تعداد شهدا و مجروحان داشت. ای کاش این مراسم یک ماه پیش برگزار میشد تا ایشان هم در جمع ما حضور داشتند و روایت خود را از این حادثه بازگو میکردند.»
این آزاده سرافراز در پایان، حادثه ۸ آذر را نمونهای از جنایات عراقیها دانست و گفت: «در آن هشت روز سخت، عراقیها جنایتهای هولناکی مرتکب شدند. این حادثه درس بزرگی از اتحاد و ایستادگی برای همه ما بود و بهعنوان سندی از مقاومت آزادگان در تاریخ ثبت خواهد شد.»
انتهای پیام/
برای ورود به ویکی آزادگان اینجا کلیک کنید / www.wikiazadegan.com
انتهای پیام/
برای ورود به ویکی آزادگان اینجا کلیک کنید / www.wikiazadegan.com