دکتر «جواد فریمانی» جهاد درمانی را از اردوگاههای رژیم بعث عراق آغاز کرد و پس از آزادی با تشویق و همراهی همسر فداکارش تحصیلات خود را ادامه داد تا در رشته چشم پزشکی به یک متخصص حاذق بدل شود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، استان خراسان رضوی، همزمان با ایام مبارک اعیاد قربان و غدیر به دیدار آزادهای سرافرازی رفتیم که در مسیر بندگی خدا قربانی های زیادی را به قربانگاه برده است. در این دیدار همراه و همسفر شدیم با خاطرات تلخ و شیرین زندگی دکتر «جواد فریمانی» تا او و همسر ایثارگرش یک روز فراموش نشدنی دیگری را در دفتر دیدارهای ما به ثبت رسانند.
دکتر جواد فریمانی در بهار 21 سالگی، در حالیکه زمان زیادی از ازدواجش نگذشته و در انتظار تولد اولین فرزند خود بود، همه دلبستگی های یک زندگی بی دغدغه و شیرین را رها کرده، رخت جهاد بر تن نمود و عازم جبهه شد. سرانجام در جریان «عملیات خیبر» صفحهی جدیدی به نام «اسارت» در زندگی وی ورق خورد و 7 سال از جوانی او را در برگرفت.
وقتی دکتر فریمانی اسیر میشود خود را درمقابل صدها
اسیر مجروحی میبیند که در شرایط بسیار وخیمی بوده و دشمن هیچ عزمی برای
مداوای آنها نداشت. همان جا تصمیم خود را گرفته و در اولین بازجویی ها خود را پزشکیار معرفی می کند تا شروع سخت اسارت را با لباس مقدس خدمت در هم آمیزد. وی درحالیکه همانند دیگر اسرا می توانست اوقات اسارت را صرف هم نشینی با دیگران و یا امور شخصی خود نماید اما تصمیم گرفت آسایش خود را قربانی خدمت به دوستانش میبیند.
بعثیها وقتی متوجه توانمندی و قابلیتهای امدادی او در درمان مجروحین می شوند او را به درمانگاه اردوگاه منتقل میکنند تا وی تمام مدت اسارت خود را در کنار مجروحین و بیماران سپری نماید. حضور تمام وقت درکنار مجروحین و بیماران و مشاهده مستمر درد و رنج و صحنههای شهادت اسرا بر اثر بیماری یا شکنجه توان و طاقت زیادی را میطلبید.
دکتر فریمانی که جهاد مقدس درمانی را از اردوگاههای رژیم بعث عراق آغاز کرد آن را سالها بعد(پس از آزادی) به محرومترین مناطق کشورش که در اسارت فقر و بی توجهی بودند گسترش داد.
اکثر اسرای ایرانی در حالی اسیر چنگال دشمن بعثی شدند که به شدت مجروح و نیاز شدیدی به مداوا و رسیدگی داشتند اما از حداقل امکانات درمانی بی بهره بوده و بعضا با روشهای غیربهداشتی و باستانی درمان می شدند. شنیدن این خاطرات آنهم در عصر حاضر شاید برای نسلهایی که از امکانات و خدمات پیشرفته پزشکی ودرمانی بهرهمند هستند ممکن است غیر قابل باور به نظر برسد.
آزاده سرافراز دکتر فریمانی وقتی در مورد شرایط درمان در اردوگاه سخن میگفت درد عمیقی در گفتارش حس میشد. او شاهد پرپر شدن عزیزانی بود که بواسطه برخی بیماری ها از جمله اسهال خونی و عدم دسترسی به خدمات مناسب بهداشتی درمانی در مقابل چشمانش شهید غریب اسارت شدند.
- عصب کشی و کشیدن دندان با استفاده از یک میخ سر کج بدون استفاده از ماده بی حس کننده
- استفاده از یک سرنگ برای تزریق های متعدد و بیماران مختلف
دو مورد ناچیز از خدماتی بود که آقای فریمانی برای درمان همرزمان و هم بندانش مجبور به انجام آنها شد. برخی خدمات درمانی از این قبیل در شرایط طبیعی هر کشوری جرم محسوب شده و برای انجام آن قانون مجازات های سختی تعیین کرده است.
وقتی از دکتر فریمانی در مورد امتیازاتی که از سوی عراقیها بابت درمان بیماران در اردوگاه دریافت میکرده سوال پرسیدم با لبخند تلخی گفت: «هیچ امتیاز خاصی جز دسترسی به سرویس بهداشتی نداشتم.»
پاداش را کسی میدهد که بزرگ و بخشنده باشد. از متجاوزان بعثی داشتن چنین انتظاری خارج از عقل و منطق بود. خداوند بزرگ در بطن این سختی ها تجاربی را برای او قرار می دهد که بعدها همین تجارب درمانی در اردوگاه سکوی موفقیتهای علمی و تخصصی او در حرفه پزشکی می شود.
دکتر فریمانی پس از بازگشت به وطن با تشویق وهمراهی همسر فداکارش تحصیلات خود را ادامه داده و در رشته چشم پزشکی متخصص حاذقی می شود تا بتواند همچنان راه خدمت به بندگان خدا را ادامه دهد. برای یک آزاده چه افتخاری از این برتر و بالاتر که چشمان نابینای پسر بچهای که بخاطر فقر توان معالجه خود را نداشته است بینا کرده تا او بتواند چهره مادر خود را ببیند.
این آزاده گرانقدر هر ساله طی چندین نوبت کوله بار سفر بسته و بجای رهسپار شدن به سوی مناطق خوش آب و هوا به محرومترین نقاط سرزمینش ایران سفر میکند و در مناطقی قدم میگذارد که تاکنون هیچ پزشک متخصصی آن را به خود ندیده است.
گفتنی است؛ دکتر جواد فریمانی عضو «بنیاد خیریه نورآوران سلامت» میباشد که با همت جمعی از خیرین، نیک اندیشان و جهادگران عرصه سلامت در سطح کشور تاسیس شده است که درسه منطقه مرکز ، شرق و غرب کشور خدمات رایگان چشم پزشکی ، بینایی سنجی و دندانپزشکی را به نیازمندان و محرومین کشور ارائه می کند.
موسسه فرهنگی پیام آزادگان خراسان رضوی
انتهای پیام/
برای ورود به ویکی آزادگان اینجا کلیک کنید / www.wikiazadegan.com