یادواره شهدای غریب اسارت استان مرکزی با حضور جمعی از خانواده شهدا، ایثارگران و آزادگان سرافراز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، اولین یادواره شهدای غریب اسارت استان مرکزی صبح روز پنجشنبه ۳۱ خرداد ماه ۱۴۰۳ با حضور دبیر کنگره ملی شهدای غریب اسارت ،مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان، مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان، رئیس و خامیاران آستان قدس رضوی استان،فرماندهان نظامی و انتظامی و آزادگان سرافراز در سالن فرهنگسرای شهرصنعتی اراک برگزار شد.
دبیر کنگره ملی شهدای غریب اسارت با حضور در یادواره شهدای غریب اسارت استان مرکزی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا گفت: استان مرکزی از استان های پیشرو در شناسایی شهدای غریب اسارت است.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای شروع به کار شناسایی شهدای غریب اسارت ۴۷۵ شهید در اردوگاه ها مطرح بود که به فضل الهی امروز به ۱۸۳۳ شهید رسیده و از این تعداد ۱۱۱۰ اسم و اطلاعات پرونده ای رسیده ایم.
زمردیان با اشاره به غربت اسرای عزیز گفت: برخی از شهدای ما فاقد عکس پرسنلی هستند و این یکی از دلایل غربت این عزیزان است.
وی گفت: سال گذشته ۸ شهید غریب اسارت در استان مرکزی شناسایی شد، اما امروز به ۳۸ شهید رسیده است که ۱۷ نفرشان پیکرشان هنوز بازنگشته است.
زمردیان با بیان خاطراتی از زندان های الرشید عراق با نورگیرهای کوچک با سهمیه اندک آب، به خباثت دشمن بعثی اشاره کرد و گفت: خباثت دشمن در این حد بود که مداوای اسرای مجروح در دستور کارش نبود،یکی از اسرا به نام سید حبیب الله نیری به دلیلی که پاسدار بود، به جراحاتش رسیدگی نشد و شهید شد ،این عزیز ،خوش چهره و موذن در سلول ها بود.
زمردیان گفت: برگزاری این محافل معنوی به لطف و تشویق رئیس جمهور شهیدمان بود، اگر پیگیری های ایشان نبود ،امروز به اینجا نمی رسیدیم. روی گشاده دوستان در بنیاد های شهید استان، سپاه استان ها و همت آزادگان عزیز در ستاد های استانی بسیار کمک کننده ی ما در این راه بوده و هست.
دبیر ملی کنگره شهدای غریب در اسارت در یادواره شهدای غریب اسارت استان مرکزی با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری گفت: سال های مجاهدت و تلاش دشوار آزادگان عزیر ما در اسارتگاه های عراق از جمله مقاطع فراموش نشدنی تاریخ کشور ماست. در لحظه لحظه آن روزها و شب های فراموش نشدنی سرشار از درس، خاطره و افتخار است. ملت ما از این گنجینه پربار خواهد توانست همچون ذخیرهای فرهنگی برای نسلهای آینده بهره گیرد. شهیدان مظلومی که در آن دوران پرمرارت جان باختند و در شمار سرافرازترین شهدای دوران جنگ تحمیلی قرار دارند.
وی گفت: دشمن زبون حتی به بانوان هم رحم نکردند، بانوان امدادگر گرفته تا همسرانی که به دنبال آزادکردن شوهرانشان بودند و بانوان با حیای این سرزمین ،چه دلاورانه در مقابل دشمن ایستادند.
زمردیان در پایان تصریح کرد: مکمل بدرقه راه شهدا ،حضور پر شور در انتخابات است، این حداقل کاریست که می توانیم در برابر بزرگی شهدا انجام دهیم.
یادواره شهدای غریب اسارت استان مرکزی یک میهمان ویژه به نام "عبدالنبی پرگان" از بندر دیلم داشت. آقای عبدالنبی پرگان در بهمن ماه ۱۴۰۱ در رویای صادقانه، شهید ابرهیم منصوری را میبیند و پس از چند روز جستجو در اینترنت متوجه می شود شهید ابراهیم منصوری از شهدای غریب در اسارت روستای حصار شهرستان شازند است،پس از تماس با بنیاد شهرستان شازند و گفتگو با رییس بنیاد،متوجه میشود که مسئولین در حال رفتن به سمت منزل شهید و عیادت از مادر شهید هستند،وی در تماس دوباره با مادر شهید گفتگو و پیغام شهید مبنی بر خوب بودن جایش را به او می رساند و دل مادر آرام میگیرد.
گفتنی است؛ اجرای موزیک ارتش، سخنرانی دبیر کنگره ملی شهدای غریب اسارت، اجرای تأتر، گرداندن پرچم سبز گنبد طلای هشتمین خورشید آسمان معرفت، پخش کلیپ ،رونمایی از پوستر ،تقدیر و تجلیل از ۳۸ خانواده شهید غریب در اسارت بخش های مختلف این مراسم بود.
انتهای پیام/
برای ورود به ویکی آزادگان اینجا کلیک کنید / www.wikiazadegan.com