هفتاد و نهمین نشست راویان آزاده مشهدی در محل حسینیه شهدای غریب اسارت برگزار شد تا روایتگر بخش دیگری از محدودیتها و تحریم های دوران اسارت آزادگان ما باشد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، استان خراسان رضوی، هفتاد و نهمین نشست راویان آزاده مشهدی در محل حسینیه شهدای غریب اسارت
برگزار شد تا روایتگر بخش دیگری از محدودیتها و تحریم های دوران اسارت
آزادگان ما باشد.
در میان محدودیت ها و تحریم های اسارت شاید سخت ترین تجارب آزادگان ما مربوط به حوزه «درمان در اسارت» باشد.
وقتی در میان انبوهی از خاطرات تلخ آزادگان قرار میگیری و گوش جان به صحبتهای آنان می سپاری عمق سبعیت و سفاکی رژیم بعث عراق با اسرا آشکار میگردد. روایتهای نحوه درمان در اسارت انسان را به یاد عصر حجر می اندازد.
بسیاری از این خاطرات به قدری سخت و آزار دهنده است که نه گوینده طاقت گفتن دارد و نه شنونده تاب شنیدن!! اما تاریخ را نباید تحریف کرد. باید سرگذشت نیمه پنهان دفاع مقدس بی کم و کاست در اختیار نسلهای آینده قرار گیرد، زیرا درمان در اسارت بخش جدایی ناپذیر از روایت های آزادگان ما می باشد که سرشار از وقایع تلخ و البته جالب توجه می باشد.
بخش عمده ای از آزادگان عزیز ما در بحبوحه نبرد با دشمن و با تنی مجروح به اسارت در می آیند که رنج اسارت نیز به دردهای دیگر آنها اضافه می شود. از بدیهی ترین حقوق مجروح وقتی به اسارت در می آید توجه و رسیدگی به وضعیت درمان و بهبود حال جسمی اوست، اما این حق مسلم اسرای ایرانی در سایه ددمنشی و رذالت دشمن بعثی فراموش شده و حتی در مواقعی از جراحت اسرای ایرانی برای شکنجه آنها استفاده می شود.
کشیدن دندان خراب با ابزار معمولی، استفاده متعدد و مکرر از سرنگ های تزریقی برای تعداد زیادی از اسرا، انجام اعمال جراحی بدون بیهوشی، محدودیتهای دارویی، جدا کردن پای اسیر مجروح ایرانی با اره، در آوردن چشم مجروح و آسیب دیده از حدقه و کاسه سر، کشیدن دندان سالم به جای دندان فاسد و ... حاصل پستی بعثی ها در بی توجهی به درمان اسرای ایرانی در دوران اسارت بود.
نتیجه این بی توجهی ها را می توان امروزه در عروج زود هنگام آزادگان شاهد بود. بسیاری از این عزیزان از عوارض ناشی از جراحت ها در بستر بیماری بسر می برند.
انتهای پیام/
برای ورود به ویکی آزادگان اینجا کلیک کنید / www.wikiazadegan.com