آزاده سید رضی نبوی در توسعه طرح تحقیقاتی ویکی آزادگان مشارکت بالایی داشته و چندین مقاله و مدخل در این پلتفرم بارگزاری و ایجاد کرده است. به اعتقاد وی «ویکی آزادگان» مرجع و منبعی معتبر از اسناد اسارت است.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، آزاده سید «رضی نبوی چاشمی» در یکی از روستاهای استان سمنان دیده به جهان گشود. دوران کودکیاش همچون چشم بر هم نهادنی گذشت. دوران نوجوانی او هم زمان با جنگ تحمیلی ایران و عراق آغاز شد. روزهایی که همه پای رادیوها و تلویزیونهای سیاه و سفید نشسته بودند تا خبری از میدانهای نبرد به گوششان برسد شهر سمنان همچون دیگر شهرها از این قائده مستثنی نبود و جوانان خود را برای دفاع از خاک وطن به جبهه اعزام میکرد.
سید رضی نبوی از سال ۶۳ به صورت غیر مستقیم در مناطق جنگی حضور داشته و در ۱۸ فروردین سال ۱۳۶۵ همزمان با ۱۸ سالگی خود در منطقهی شهر هادی بر اثر درگیری با نیروهای بعثی مجروح و سپس به اسارت در آمد. وی ۵ سال از پربارترین سالهای عمر خود را در زندانهای عراق به عنوان اسیر جنگی گذراند.
نبوی میگوید: در راه انتقال به اردوگاه شکنجههای شدیدی شدم. ابتدا من را به اردوگاه «الاماره» و سپس به زندان «الرشید» منقل کردند. چند روزی را در آنجا بودم و در این مدت مدام شکنجه میشدم. پس از مدتی ما را به شهر «رمادیه» منتقل کردند. در آنجا به محض پیاده شدنمان از ماشین حمل اسرا، عراقیها تونل وحشتی که هر دو طرف آن نیروهای بعثی با چوب و باتوم ایستاده بودند درست کرده بودند و از ما پذیرایی کردند. اکثر اسرا زخمی بودند. آنهایی هم که سالم بودند بعد از گذر از این تونل جای سالمی در بدنشان باقی نماند. بعد از گذر از تونل ما را در آسایشگاهی انداختند که فقط از آسایشگاه، نامش را یدک میکشید و هیچ امکاناتی نداشت. دریغ از یک پتو یا حتی سرویس بهداشتی.
من تا پایان اسارت در اردوگاهه رمادیه بودم و سرانجام در ۳ شهریور سال ۱۳۶۹ به وطن برگشتم. بعد از بازگشت شروع به تحصیل کردم و تا مقطع دکتری ادامه دادم. بعد از پایان تحصیلات به کار پژوهش پرداختم و مقالات و کتابهایی نوشتم و در کنفرانسهای داخلی و خارجی زیادی شرکت کردم. تاکنون به ۱۶ کشور دنیا برای سخنرانی و به عنوان نماینده ایران سفر کردم.
آزاده سید رضی نبوی در توسعه طرح تحقیقاتی ویکی آزادگان مشارکت بالایی داشته و چندین مقاله و مدخل در این پلتفرم بارگزاری و ایجاد کرده است. از همین رو خبرنگار ما با آقای نبوی به گفتگو پرداخت که گزارشی از اظهارات وی در رابطه با این طرح تحقیقاتی را در ادامه میخوانید.
سید رضی نبوی: هدف از ایجاد سایت «ویکی آزادگان» گردآوری مجموعهای از اطلاعات آزادگان در یک بستر مناسب برای دسترسی عموم به این اطلاعات است. آزادگان بدانند دریایی وجود دارد که میتوانند علم و اطلاعات خود را در این آن جاری کنند. این طرح اتفاق مثبت و نوآورانهای بوده که توسط موسسهی پیام آزادگان و برخی دوستان مطرح شده و کار ارزشمندی است که اطلاعات متفاوت و مختلفی را در این سایت منتشر میکند.
ویکی آزادگان در اصل همان اردوگاه پژوهی است و اینکه چه اتفاقاتی در اردوگاهها افتاده در قالبهای مختلف در این سایت قرار گرفته و تلاش شده که از تمام ظرفیتهای استانها برای جمعآوری اطلاعات مربوط به آزادگان برای ایجاد یک مرکز اسناد قوی استفاده شود.
هدف موسسه پیام آزادگان حفظ نشر و آثار دفاع مقدس به صورت ویژه در حوزه اسارت و آزادگان میباشد. بنیانگذار و آغازگر فعالیت فرهنگی آزادگان مرحوم سید علی اکبر ابوترابی بود. چه در اردوگاهها و چه در ایران ایشان یک رهبر استراتژیک بوده و هدایتها و رهنمودهای حاج اقا ابوترابی باعث شد آزادگان خودشان را بهتر بشناسند و جایگاه ارزشی خود را در جامعه پیدا کنند.
من هم به سهم خود مقالاتی را در ویکی آزادگان منتشر کردهام و تا جایی که بتوانم به دیده شدن طرح ویکی آزادگان کمک میکنم. در سینههای ما خاطراتی نهفته است و باید این خاطرات منتشر شود تا دیگران از آن بهرمند شود.
آزادگان مهمترین افراد جنگ نرم برای نظام جمهوری اسلامی ایران هستند، چون سختیهای زیادی کشیدند و یک بحران را مدیریت کردند مدیریت بحران اسارت قویترین و اثر بخش ترین مدیریت بحران در تاریخ این ملت به شمار میآید.
انتهای پیام/
اعوذ بالله السمیع العلیم
انتهای پیام/
اعوذ بالله السمیع العلیم