ما میشنویم جنگ ۸ ساله اما آیا تا به حال آوارگی، بمب شیمیایی، خاک کردن عزیزت با دستهای خودت و سالها انتظار برای یک پلاک یا خبر از عزیزمان را شاید کمتر درک کرده ایم؛ ۸ سال کار مردم ما همین بود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، آخر شهریور بود و حال و هوای مدرسه و درس و دانشگاه. درست مانند روزهایی که پیش روی ماست؛ اما با یک تفاوت، درست زمانی که بچه مدرسهای ها و دانشگاهی های ۴۳ سال پیش باید پشت میز مینشستند و دو دو چارتا میکردند، مهاجرت میکردند و به قولی بارشان را میبستند؛ ترجیح دادند که درس و دانشگاه را در خاکریزها، سنگرها و در کشاکش با مزدوری که حالا میخواست پایش را فراتر بگذارد، دنبال کنند.
بله، ۳۱ شهریور سال ۱۳۵۹ عراق به ایران حمله کرد و این اتفاق سرآغاز جنگ هشت ساله بین این دو کشور بود.
ما میشنویم جنگ ۸ ساله اما آیا تا به حال آوارگی، بمب شیمیایی، خاک کردن عزیزت با دستهای خودت و سالها انتظار برای یک پلاک یا خبر از عزیزمان را شاید کمتر درک کرده ایم؛ ۸ سال کار مردم ما همین بود.
چه جوانان و نوجوانانی که شاید تا دیروز فقط تنها وظیفهشان درسخواندن بود اما دیگر باید وصیتنامهشان را مینوشتند.
روزگار آنها را در چشمبرهم زدنی بزرگ کرد و مردان مردی شدند که کلاههای آهنی و لباسهای رزم به تنشان زار میزد.
اما آنها بزرگ شدند، جنگیدند و اتفاقا درسشان را هم در آن بحبوحه میخواندند.
ما انقلابی نوپا بودیم با مردمی امیدوار که ناگهان رژیم بعثی عراق با پشتیبانی از ابرقدرتهای آن زمان تصمیم گرفت به کشورمان حمله کند.
او در خیالی خام به پشتیبانی از ابرقدرتهای جهان به دنبال خاک، مال، جان و ناموس مردم این سرزمین آمده بود در حالی که همین مردم با دستهای خالی اما با دلی روشن و امیدوار استقامت کردند.
بر اساس اسناد ارائهشده در کتاب «جنگ ایران و عراق»، نوشته «پیر رازو» که توسط «انتشارات دانشگاه هاروارد» منتشر شده است مجموع کمکهای نظامی خارجی در دوره جنگ هشتساله به عراق ارزش ۸۰ میلیارد دلار و مجموع کمکهای نظامی خارجی به ایران ۲۴میلیارد دلار بوده است. کمک نظامی یعنی معادل ارزش دلاری کلیه کمکها و مساعدتهای نظامی اعم از، تدارکاتی و مستشاری، آموزشی و خدماتی، فروش مستقیم و غیرمستقیم سلاح و تجهیزات نظامی و خدمات مرتبط از جمله تعمیرات و قطعات یدکی آن، کالاهای غیرنظامی که در جنگ و در پشتیبانی از نظامیان از آنها استفاده میشود.
کشورهایی که به دو طرف کمک کردند: ارزش مجموع کمکهای نظامی شوروی به عراق دست کم ۳۰ میلیارد دلار بوده که در برخی از منابع تا ۴۰ میلیارد تخمین زده شده است. این رقم نشان میدهد نیمی از همه کمکهای خارجی که صدام برای جنگیدن با ایران دریافت کرده، از سوی شوروی تامین شده است.
پس از شوروی، فرانسه با ۱۷میلیارد دلار، چین ۶میلیارد، ایتالیا ۴میلیارد، مصر ۳میلیارد، برزیل ۲میلیارد و ۷۰۰میلیون دلار و یوگسلاوی ۱میلیارد و ۲۰۰میلیون دلار، در ردیفهای بعدی کمک نظامی به عراق هستند.
کشورهایی که کمتر از یکمیلیارد دلار به صدام در زمان جنگ با ایران کمک کردند عبارتند از رومانی، لهستان، چکسلواکی، اتریش، مجارستان، آفریقای جنوبی، آلمان غربی، اسپانیا، سوییس و سوئد هستند.
هشت سال دفاع مقدس ما صرفا برهه ای تاریخ نیست بلکه مکتبی انسان ساز بود که درسهای آن هنوز هم تازگی دارد چراکه لحظه لحظه آن را مردمانی ساختند که دستشان خالی بود اما دلی امیدوار و ایمانی به استواری کوه داشتند.
انتهای پیام/
هفته دفاع مقدس گرامی باد