معاون پژوهشی موسسه پیام آزادگان گفت: هدف ما از برگزاری «عصرهای خاطره» ترویج خاطرات به جامانده از دوران انسانساز «اسارت» است.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، اولین دوره عصر خاطره آزادگان سرافراز دفاع مقدس به میزبانی موسسه فرهنگی هنری پیام آزادگان به مناسبت دهه فجر و جهت ترویج خاطرات به جامانده از هشت سال دفاع مقدس و همچنین تبلیغ فرهنگ ایثار و مقاومت برگزار می شود. در ادامه با خانم فرزانه قلعهقوند، معاون پژوهشی موسسه گفتگویی در این رابطه داشتیم که به شرح زیر است:
معاون پژوهشی موسسه گفت: بعداز پایان دوران انسانساز اسارت و بازگشت آزادهها خاطرات درسآموز بسیاری در سینة آزادگان عزیزمان بهجا مانده است که باید این خاطرات ارزشمند را نشر بدهیم.
ما بنا داریم اولین عصر خاطرة الماسهای درخشان را شروع کنیم و انشاءالله پس از این در سهشنبههای پایان هرماه استمرار خواهد داشت.
وی افزود: یک ویژگی خاطرات آزادگان این است که خود آزادهها بازگوکننده و راوی مستقیم هستند و کسی آن را نقلقول نمیکند که بخواهد به آن شاخ و برگ بدهد و احیاناً غلو شکل بگیرد، زیرا کسی که نقلقول میکند در نشر این خاطره سهیم است و خودش بهتنهایی خاطرهآفرین نبوده و دیگران کمک میکنند تا چنانچه راوی جزئیاتی را فراموش کرد، خاطره اصلاح شود و در کمال راستی و درستی در اختیار عموم قرار بگیرد.
بیشتر بخوانید
معاون پژوهشی موسسه تاکید کرد: هدف ما از برگزاری «عصرهای خاطره» ترویج خاطرات به جامانده از دوران انسانساز «اسارت» است. برای چندمین بار تأکید میکنم دوران انسانساز زیرا در دوران مقاومت یا دوران اسارت تعدادی انسان به طور مشترک در اوضاعی یکسان مدتها کنار هم زندگی کردند، مدتی که برایش پایانی تصور نمیکردند و ناگزیر شدند سبک زندگی جدیدی را در غربت اسارت اتخاذ و اجرا کنند. سبکی که با معیارهای انسانی و اسلامی سازگار بود. از آنجا که اسرا از فرهنگها و قومیتهای مختلف در اسارت حضور داشتند، اگر قرار بود هرکسی طبق نظر و خواستة خودش این دوران را پیش ببرد قطعاً اتفاقاتی که رقم میخورد که اتفاقات خوبی نبود. مدیران و رهبران اردوگاهها با مشورت یکدیگر تصمیماتی میگرفتند که باعث میشد در این دوران شاهد اتفاقهایی از جنس ایثار، ایمان، ازخودگذشتی و نور باشیم. معاون پژوهشی موسسه ادامه داد: بنابرین ما این دوران انسانساز و پر از تجربههای تلخ و شیرین را بهراحتی باید در اختیار جامعه قرار بدهیم، جامعهای که هرازگاه، در فضای گسترده و عجیب رسانهای دچار مشکلاتی میشود و ما با استفاده از این تجربیات باید زخمهای این جامعه را التیام بدهیم. فرزندان دهة هشتادی و نودی ما باید از این خاطرات در زندگی درس بگیریند و بهره ببرند، بهخصوص در موضوع سواد رسانهای. فکرش را بکنید تعدادی از اسرای ما در آن زمان نوجوان بودند و اسیر دست دشمن، اما مغلوب هیچ رسانهای نمیشدند و فریب هیچ رسانهای را نمیخوردند و این خودش بزرگترین درس هست.
وی افزود: هدف دیگرمان فراهمکردن فرصتی برای نهادینهکردن ارزشهای دوران مقاومت است. این نهادینهکردن هم، بهنوعی، بهترویج کمک میکند، چون اینها باقی میمانند و رواج پیدا میکنند. آن چیزی که باعث شد ما به این فکر بیفتیم احساس ضرورت در شرایط کنونی جامعه بود. جامعه نیازمند است که توانمند بشود تا در مقابل هیچ حمله و جنگ نرمی از سوی هیچ دشمنی از پا درنیاید. وقتی انسان بتواند خودش را توانمند کند جامعه توانمند میشود و دیگر هیچ ترسی از هیچ رسانه و هیچ دشمنی نخواهد داشت و این جوانان نیاز دارند با دستاورد های معنوی آزادهها آشنا بشوند.
بیشتر بخوانید
قلعه قوند در پایان گفت: به یمن دهة مبارکه فجر اولین برنامه عصر خاطره آغاز خواهد شد و انشاءالله سهشنبه های پایان هرماه این برنامه را داریم و سعی میکنیم موضوعات آن با توجه به مسائل روز و مورد نیاز جامعه باشد. با برگزاری این برنامه، تنها مؤسسهای که بهطور تخصصی در حوزة آزادگان سرافراز فعالیت میکند بیشازپیش به همگان معرفی میشود تا مهمانان با محیط مؤسسه آشنا شوند. فضایی که میراث فرهنگی سید آزادگان، مرحوم ابوترابی است و به همان اندازه ساده، بیآلایش و به دور از هرگونه تجملگرایی. درسی که ما از آزادگان و اردوگاهها میآموزیم سادگی و بی آلایشی است. بنابراین مکان مؤسسه پیام آزادگان، با همة بضاعتی که دارد، انتخاب شد و افراد محدودی هم که حضور دارند اغلب افراد غیرآزادهاند و دلیل ما از این انتخاب همان ترویج بود.
انشاءالله رسانهها این صداها، خاطرهها و روایتها را، همانطوری که شایسته است، به گوش همگان خواهند رساند.
انتهای پیام/
خط انقلاب، خط عظمت اسلام و مسلمین و دفاع از مظلومین و مستضعفین است.