کتاب خاطرات آزاده نامور و مقاوم، حجـتالاسـلام والمسـلمین محمد حسن جمشـیدی اردشیری یادها و یادمانهایی از انقلاب اسلامی در شهرهای گوناگون به ویژه منطقه شمال کشور، دفاع مقدس و اردوگاههای اسرای ایرانی را در عراق در خویش دارد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، اثری که هم اینک در معرفی آن سخن میرود، خاطرات آزاده نامور و مقاوم، حجـتالاســـلام والمســــلمین محمــــــدحسن جمشــــــیدی اردشیری است که یادها و یادمانهایی از انقلاب اسلامی در شهرهای گوناگون به ویژه منطقه شمال کشور، دفاع مقدس و اردوگاههای اسرای ایرانی را در عراق در خویش دارد. این اثر به اهتمام سیدحسین ولیپور زرومی تدوین گشته و انتشارات پیام آزادگان آن را روانه بازار کتاب کرده است.(جزئیات بیشتر)
جدیدترین اخبار آزادگان و ایثارگران را در کانال اینستاگرامی پیام آزادگان بخوانید. (کلیک کنید)
«از فیضیه تا الرشید، شامل خاطرات مجاهد انقلابی و آزاده دفاع مقدس، :«حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی» است که در هشت فصل به نگارش درآمده است. پژوهش و نگارش این کتاب را سیدحسین ولیپور زرومی بر عهده داشته است.
حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی، معروف به شیخ آزادگان شمال کشور، در سال 1320 و در خانوادهای روحانی چشم به دنیا گشود. ایشان درس خواندن را در مکتبخانه آغاز کرد و در سال 1332، وقتی حدود 12سال داشت، برای ادامه تحصیلاتش نزد حضرت آیتالله حاج «شیخ محمد کوهستانی» فقیه و عارف بزرگ معاصر مازندران رفت. ایشان در آخرین روزهای تابستان 1337، بار سفر بست و به شهر قم عزیمت کرد. این سفر را میتوان نقطه عطفی در زندگی و مبارزات ایشان دانست.
این طلبه جوان پس از آشنایی با تفکر مبارزاتی امام خمینی (ره)، به نهضت تازه شکل گرفته و خیل طلاب مبارز علیه رژیم منحوس پهلوی پیوست. از سال 1341، بارها به دلیل فعالیتهای مبارزاتی، شرکت در مبارزه، حضور در حادثه فیضیه، تبلیغ مرجعیت امام خمینی(ره) و... از سوی ساواک احضار شد. این روحانی هوشیار و مبارز کهنه کار، پس از پیروزی انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی ایران و با شروع جنگ تحمیلی، به جبهههای نبرد حق علیه باطل پیوست و سرانجام در 24 اردیبهشت 1361، در عملیات «بیتالمقدس»، سربلند و باشکوه، به اسارت نیروهای دشمن در آمد! سالهای اسارت آزاده دلیر و مبارز نستوه مازندران در اردوگاههای «الانبار» و «موصل»، «زندان الرشید» و «کمپ تکریت 5»، در حالی سپری شد که خبر شهادت فرزند برومندش دکتر «مهدی جمشیدی» از دیوارهای اردوگاه گذشت و به ایشان رسید! اما داغ ضجه و مویه ایشان به دل دشمن ماند و خبری از خم شدن و شکستن این درخت کهن نشد.
در دوران اسارت، همراهی فرهنگی او با «سیدعلیاکبر ابوترابی» ملقب به سید آزادگان، همواره خاری در چشم دین و میهن بود. این اوضاع موجب میشد تا او نیز در این مسیر، تاوانهایی بپردازد.
جدیدترین اخبار آزادگان و ایثارگران را در کانال تلگرامی پیام آزادگان بخوانید. (کلیک کنید)
شیخ آزادگان شمال کشور، مانند دیگر اسرای ایرانی، لحظههای تلخ و شیرینی را در آن سوی دیوارهای سرد و سنگی اردوگاهها سپری کرد. آنچه در خاطرات حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی مورد توجه است، حرفهایی زلال، صادقانه، معصومانه و بیپیرایه از جنس طلبگی ایشان است که چون از دل برمیآید، لاجرم بر دل نیز مینشیند.
خواننده کتاب از فیضیه تا الرشید، در ادامه همراهی با این آزاده روحانی، میتواند با او به طبیعت بکر زادگاهش در مازندران، حوزههای علمیه قم، جنگ نابرابر و اردوگاههای دشمن بعثی سفر کند و با حدود 40هزار آزاده سربلند به میهن اسلامی بازگردد.
حجتالاسلام محمدحسن جمشیدی، پس از آزادی از بند اسارت، در دوره چهارم، پنجم و هفتم مجلس شورای اسلامی، نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه بود.
انتشارات پیام آزادگان افتخار دارد تا خاطرات بیتکرار آزادگان، از جمله این اسطوره نامور را پس از راستیآزمایی به چاپ برساند و در انتشار اثر حاضر نیز این فرآیند طی شده است...».
انتهای پیام/
امام خمینی(ره): پیروزی انقلاب رهین همه ملت است.
✍ خبرنگار | مالک دستیار