اسرای هشت سال دوران دفاع مقدس همگی خاطرات خاص و منحصر به فردی از مرحوم ابوترابی دارند که در سختترین شرایط اسارت دنبال بهبود فضای اسارت برای اسرای ایرانی و ارشاد سربازان عراقی بود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، حسن بهشتی پور از جانبازان و آزادگان سرافراز هشت سال جنگ تحمیلی است. وی علاوه بر حضور در جبهه ها دستی هم بر قلم داشته و مشاهدات جنگ را در حد توان به رشته تحریر درآورده و منعکس کرده است. بهشتی پور سالها در حوزه رسانه فعال بوده و از مدیران پیشین شبکه عرب زبان العالم بشمار می آید و در حال حاضر تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی است.
جدیدترین اخبار آزادگان و ایثارگران را در کانال اینستاگرامی پیام آزادگان بخوانید. (کلیک کنید)
حجت الاسلام ابوترابی را هرکسی به عنوان یک عنصر تأثیرگذار در زمان اسارت رزمندگان ایرانی میشناسد. کسی که حضورش باعث افزایش روحیه مقاومت میان رزمندگان در بند عراق میشد. حضور او در میان اسرا تسکیندهنده بسیاری از دردهایی بود که شاید بیحضور وی حل و فصل اش ممکن نبود. این شخصیت نقطه اشتراک خاطرات شیرین همه آزادگانی است که روزگاری در بند عراق اسارت را پشت سر گذاشتهاند.
آزاده سرافراز حسن بهشتیپور در مورد شخصیت سید آزادگان چنین می گوید:
من در آن زمان به دلیل اینکه در اردوگاه مفقودین به سر میبردم با حاج آقا ابوترابی ارتباطی نداشتم ارتباط من با ایشان به بعد از اسارت برمیگردد. ایشان در سال ۶۹ بانی موسسه فرهنگی پیام آزادگان بودند. برای اداره این موسسه که فعالیتهای فرهنگی مربوط به آزادگان را در دستور کار خود داشت از خود بچههای آزاده در اداره آن استفاده میکردند.
سال ۶۹ ایشان با من تماس گرفته و در قالب جلساتی با ایشان مشارکت داشتم. آن زمان به عنوان نماینده ولی فقیه در امور آزادگان بودند. مرحوم ابوترابی اهل وعده دادن بدون عمل نبودند در کارشان بسیار منظم و درستکار بودند. ترجیح میدادند به جای اینکه چندین ساعت در مورد اخلاص و اخلاق سخن بگویند در رفتار خود این اعمال را رعایت کنند و الگویی برای دیگران باشند همان طور که از قدیم گفتند: دو صد گفته چون نیم کردار نیست.
جدیدترین اخبار آزادگان و ایثارگران را در کانال تلگرامی پیام آزادگان بخوانید. (کلیک کنید)
ایشان شخصی زاهد و عالم به امور، بسیار ساده زیست و مردمی بودند به گونه ای که حتی در زمانی که نماینده مردم تهران شدند چیزی به عنوان راننده شخصی نداشتند و خودشان با یک ماشین پیکان رفت و آمد میکردند در حالی که افراد در سطح ایشان موقعیت بسیار متفاوتی داشتند. بیان شیرینی داشتند و سخنشان مفید و تاثیر گذار بود و همواره اهل ورزش و کوهنوردی بودند.
فرهنگ آزادگی چیست؟ اسرای ایرانی در اردوگاههای عراق تحت تاثیر یک گونه متفاوت از سبک زندگی قرار گرفتند و شخصیت آنها چکش خورده شد و یک هویت جدید به دست آوردند و هر شخص با هر هویتی که داشت در قالب یک هویت، جمعی فرهنگی را به وجود آوردند که به فرهنگ آزادگان معروف شد. ما در اسارت حدود ۴۰ هزار اسیر بودیم آدمهای با فرهنگها، زبانها و طیفهای مختلف دور هم جمع شدند و همه در کورهای به نام اسارت پخته شدیم و جوهرمان با توجه به شرایط دگرگون شد و گاهی از منافع فردی خود گذشته و به فکر جمع بودیم.
حاج آقا ابوترابی بی شک یک نماد برجسته از زندگی آزادگی است. در دوران بعد از اسارت گرچه شرایط تغییر کرد ولی ایشان همواره منافع جمع را به فرد ترجیح داده و نشان دادند که میشود آزاد بود و آزادگی را تجربه کرد.