شهید حسینزاده در مدت اسارتش توسط صلیب سرخ ثبت نام نشد و بدین ترتیب تا زمان بازگشت، راز اسارتش در اردوگاه تکریت از همه پنهان ماند و تنها گوری خالی، التیام بخش رنجهای خانوادهاش بود.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، مبارز که باشی فرقی نمیکند، رژیم بعث باشد یا رژیم پهلوی یا استکبار جهانی... اصولاً طاغوت، طاغوت است. وقتی کسی، طاغوت ستیزیاش را از اوان نوجوانی، به مدت 9 سال، زیر شکنجه طاغوت در زندانهای رژیم پهلوی به سر ببرد، دور از ذهن به نظر نمیرسد که تقدیرش او را برای روزهایی سختتر و نفسگیرتر، در زندانی مخوفتر انتخاب کند.
جدیدترین اخبار آزادگان و ایثارگران را در کانال اینستاگرامی پیام آزادگان بخوانید. (کلیک کنید)
مبارز خستگیناپذیر شهید «حسن حسینزاده موحد» در دوران زندان از محضر آیتالله طالقانی، آیتالله ربانیشیرازی، حجتالاسلام حقانی و آیتالله سعیدی نه فقط درس علومدینی، بلکه درس زندگی و ایستادگی آموخت.
در خاطرات مرحوم بازرگان، چندجا به دوران زندان حسن حسینزاده در سال ۱۳۴۶ اشاره شده است:
روز دوشنبه 46/4/5 جوان دانش آموز حسین زاده هم پرونده امیر حسینی و رفقا را از دارالتأدیب به زندان ۴ منتقل کردند. جوان معقول و خیلی مقدس و محجوب است.
شنبه 18 شهریورماه 46/6/18 جوان دانش آموز (حسین زاده) را که سابقاً با تبدیل قرار آزاد و مجدداً دستگیر و بنا به اصرار آقای ستوان کاکاوان به دارالتأدیب فرستاده شده بود، در نتیجه اعتراض و اعتصاب غذا به زندان ۴ آوردند. علت بازداشت مجدد او نامه های تندی بوده است که برای رفقای اینجا (از جمله شریفیان و توکلی) فرستاده و در آنجا صحبت از خفقان و روزهای ننگین تاریخ کرده و ظاهراً آقای کاکاوان خوانده و گزارش کرده بوده است.
وقتی که فریاد آزادی خواهی مردم به اوج رسیده بود و شکوفههای پیروزی میرفت که بهبار بنشیند، حسن حسینزاده موحد، از زندان آزاد شد و به مردم پیوست...
با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، این مبارز و مجاهد والامقام در جبهههای جنگ حضور یافت و در عملیات کربلای 5، وقتی که به شدت مجروح بود، در نابرابری اوضاع به اسارت نیروهای عراقی درآمد و به اردوگاه تکریت 11 منتقل شد. او با تن مجروحش چهار سال را بهحالت نشسته زندگی کرد ...
چهار سال دولا دولا به دستشویی وحمام بروی، دستت را به کمرت بگیری و یک دستت را بگذاری روی شانه نفر جلوییات ...
او در مدت اسارت هیچگاه با همبندیهایش، حتی کلمهای، از ده سال سابقه مبارزاتیاش با رژیم پهلوی نگفت.
شهید حسین زاده در مدت اسارتش توسط صلیبسرخ ثبت نام نشد و بدین ترتیب تا زمان بازگشت، راز اسارتش در اردوگاه تکریت از همه پنهان ماند و تنها گوری خالی، التیامبخش رنجهای خانوادهاش بود.
بیشتر بخوانید
او در سال 1369 خونینبال و با تنی بهغایت مجروح، اما سربلند، همراه با دیگر آزادگان سرافراز به میهن اسلامی بازگشت. پس از مداوای اندکی، که حتی بر جسم نحیفش آنچنان مؤثر نبود، فعالیتهای فرهنگی را از سر گرفت. یکی از این فعالیتها تشکیل کارگروه راهپیمایی و برپایی مراسم دعای عرفه همراه با آزاده سرافراز سید آزادگان مرحوم حجتالاسلام حاج علیاکبر ابوترابی بود.
سرانجام سحرگاه واپسین روز سال 1394، در سن 63 سالگی، مأموریت حاجحسن حسینزادهموحد در زمین بهپایان رسید و او رهسپار راهشیری آسمان شد ...
فرزانه قلعهقوند
خبرنگار: مالک دستیار