در پرونده ویژه دهه فجر، خاطرات کوتاه و جذاب فعالیتهای دهه فجری آزادگان در دوران اسارت را برای مخاطبین نقل خواهیم کرد.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، الماس
های درخشان هشت سال دفاع مقدس در اوج غربت و اسارت نیز با حفظ روحیه والای
ایستادگی و ایثار در قلب زندان های دشمن بعثی ضمن حفظ روحیه انقلابی خود
با فعالیت های فرهنگی ضمن زنده نگه داشتن مناسبت های مختلف مذهبی و ایام
الله انقلاب اسلامی، دشمن بعثی را در خاک خود به سخره می کشیدند.
جدیدترین اخبار آزادگان و ایثارگران را در کانال اینستاگرامی پیام آزادگان بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین اخبار آزادگان و ایثارگران را در کانال تلگرامی پیام آزادگان بخوانید. (کلیک کنید)
در
ادامه توجه شما را به روایتی از آزاده سرافراز عباس شهریاری در کتاب
من، داود، علی جلب می کنیم:
هر سال چند روز مانده به ایام مبارک دهه فجر، بچههای گروه فرهنگی برنامهریزی میکردند تا این ایام با شکوهتر برگزار شود. تهیه وسایل و امکانات مورد نیاز، خیلی هم آسان نبود. وسایلی مثلِ کارتن، پارچه، دوده حمام، آب جعفری، خمیردندان، انواع کپسول و قرصهای رنگی، روغنزیتون، شیشه عینکهای ذرهبینی، سیم برق، لامپ، زرورق سیگار، کارت پستالهای فرستاده شده از ایران، عکسهای جالب از بچهها و پیرمرد و پیرزنها، نامههای طنزگونه و خواندنی که از ایران آمده بود، نقاشیهای جالب و شعرهایی که توسط اُسرا سروده شده بود و...
نمایشگاه «جبهه و جنگ» یکی از برنامههای این ایام بود. بچهها با مقوا و دوده حمام، انواع سلاح را درست میکردند. آب جعفری برای رنگ سبز، خمیردندان برای رنگ سفید و پودرهای رنگی داخل کپسولها نیز برای کارهای هنری مورد استفاده قرار میگرفت.
یکی از برنامههای دهه مبارک فجر، انداختن سفره وحدت بود. همة بچهها روز 22بهمن، ناهار آن روز را در هر آسایشگاهی که دوست داشتند و با هر شخصی که مایل بودند، میخوردند.
آن روزها گاهی انیمیشنی که بچهها با استفاده از دستگاه اوپک که با عینکهای ذرهبینی و لامپ برق درست میکردند، نمایش داده میشد. این گونه نمایشها را معمولاً در آسایشگاهی که نور کمتری داشت تماشا میکردیم. درآسایشگاهِ دیگر، اجرای تئاتر کمدی و سرودهای حماسی مفرح، از دیگر کارهایی بود که توسط بچهها انجام میشد. این گونه فعالیتهای فرهنگی و تفریحی جذاب، روحیه بچهها را عوض میکرد و باعث شادابی و طراوت روح آنان میشد.