پویشی با نام «هیأت همدلی» راه انداخته شده است. هدف این بود که با توجه به شیوع کرونا، مخاطبان برای فعالیت هیأتها در محرم نظر و پیشنهادهای خلاقانه بدهند. استقبال گسترده از این پویش صورت گرفت.
به گزارش روابط عمومی مؤسسه فرهنگی پیام آزادگان، آنچه خبرگزاری فارس در معرض نظر مخاطبان قرار داد این بود:«بسیاری از هیاتها، تصمیم دارند این دهه را همراه با کمک مؤمنانه و خدمت به بیماران و آسیبدیدگان کرونایی و همیاری با پرستارها به دهه عزا و همدلی تبدیل کنند. پیشنهادهای خلاقانه شما میتواند ایده همدلانهای برای هیاتها باشد.» قرار شد مخاطبان از طریق ثبت نظر در سامانه «فارس من» خبرگزاری فارس یا ثبت کامنت در خبر مربوط به راهاندازی این پویش در سایت خبرگزاری با «هیأت همدلی» همدلی کنند. خبر راهاندازی پویش که در اینستاگرام منتشر شد کاربران این شبکهاجتماعی نیز به همدلی آمدند و پیشنهادهای زیادی برای فعالیت هیأتها در محرم امسال جمعآوری شد.
پیشنهادهایی برای عزاداری به سبک متفاوت
در فضای مجازی هر محیطی که به ثبت نظر و پیشنهاد اختصاص یابد به محلی برای بحث و تبادلنظر و البته ابراز مخالفتها و موافقتها نیز تبدیل میشود. به همین دلیل انواع و اقسام پیشنهادهای مرتبط و غیرمرتبط با این پویش نیز از سوی مخاطبان ارائه شد. در این میان بخش بزرگی از کاربران پیشنهاد دادند عزاداری محرم به همان شکل سابق و فقط با رعایت پروتکلهای بهداشتی اجرا شود و تمام! در مقابل اغلب مخاطبان در پیشنهادهایشان به کمک مؤمنانه، خدمت به آسیبدیدگان کرونا و همیاری با پرستاران یا حداقل یکی از این موارد توجه داشتند.
در میان نظرهای متنوع کاربران برخی پیشنهاد دادند مراسم عزاداری در بوستانها، مدارس یا ورزشگاهها یا پشتبام خانهها و با رعایت اصول بهداشتی اجرا شود. برپایی مراسم با حضور اعضای خانواده در خانهها، فریاد نام امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) در پشتبامها در ساعات مشخص، راهاندازی هیأت سیار و پخش مداحی از بلندگوهای نصب شده روی خودروها، نوحهخوانی مداحان در معابر و پیادهروها و همچنین اهدای پرچم سیاه برای نصب در بالای درب منازل پیشنهادهایی پرتکرار بودند. بسیاری از مخاطبان نیز پیشنهاد اجرای عزاداری در فضای مجازی را پَروبال دادند؛ عزاداری هیأتهای آنلاین به صورت لایو که از شبکههای اجتماعی و حتی تلویزیون پخش شود. در این میان ارزان شدن اینترنت در ایام محرم یا ارائه بستههای اینترنتی مخصوص عزاداری محرم نیز درخواستی مکرر از دولت بود.

پرتکرارترین پیشنهادهای مردم
در این پویش رتبه اول پر تکرارترین پیشنهاد این است:«اهدای ماسک، اقلام بهداشتی و مواد ضدعفونی به جای پخت و توزیع نذری.» مخاطبان پیشنهاد دادهاند هیأتها در ایستگاه های صلواتی یا مساجد، ماسک و اقلام بهداشتی توزیع کنند یا این اقلام را به درب منازل اهالی و ساکنان اطراف هیأت برسانند. طبخ نذری در هیأتها و توزیع آن در بستهبندیهای بهداشتی میان اقشار محروم جامعه، زنان سرپرست خانوار، کارتنخوابها و... نیز پیشنهاد بسیار پرتکراری است. باقی پیشنهادهای پرتکرار برای فعالیت هیأت های محرم در پویش «هیأت همدلی» به شرح زیر است:
-توزیع موادغذایی به صورت خشک و پختهنشده میان خانوارهای بی بضاعت یا مددجویان موسسههای خیریه توسط هیأتها
-توزیع موادغذایی خشک و بستههای ارزاق و اقلام بهداشتی میان پرستاران، کادر درمان و خانوادههای بیماران کرونایی
-حضور هیأتیها در بیمارستانهای درگیر با کرونا برای انجام خدمات داوطلبانه به بیماران با هماهنگی مسولان بیمارستان و رعایت اصول بهداشتی و پزشکی
-اهدای بستههای فرهنگی میان پرستاران و آسیبدیدگان کرونا
-توزیع ماسک و مواد ضدعفونی در کارگاهها و واحدهای تولیدی میان کارگران
-توزیع نوشتافزار و ماسک میان محصلان بیبضاعت
-کمک مالی و ارائه خدمات فنی هیأتیها برای راه اندازی مراکز درمانی در مناطق محروم و تکمیل بیمارستانهای در حال ساخت
-اختصاص مبالغ نذورات به مراکز درمانی برای تجهیز بیشتر و خرید اقلام ضروری و مصرفی روزمره
-اختصاص مبالغ نذورات برای خرید گوشی تلفن همراه هوشمند برای دانشآموزان بیبضاعت
-کمک به تسویه بدهی زندانیان نیازمند و پرداخت دیه
-کمک به تسویه بدهیهای آسیب دیدگان کرونا
-کمک به تسویه بدهی بیماران به بیمارستانها
-پرداخت بدهی افراد بیبضاعت به مغازهها
-اختصاص مبالغ نذورات به ساخت کارگاههای تولید ماسک و اقلام بهداشتی
انتهای پیام/