- صفحه اصلی
- موسسه
- اخبار
- به دنبال یاران
- هیئت ها
- صوت و فیلم
- آزادگان شهید
- گفتگو
- تماس با ما
- از نگاه یاران
- پیوندها
رونمایی از هفت کتاب آزادگان در همایش ابر فیاض
۱۳۹۶/۰۳/۰۴

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پیام آزادگان ، در حاشیه مراسم ابر فیاض از پنج کتاب آزادگان با حضور حجت الاسلام و المسلمین ابوترابی رونمایی شد.
لیست کتاب های رونمایی شده آزادگان به صورت زیر میباشد :
«خدا حافظ آقای رئیس» حکایت زندگیِ حجتالاسلام والمسلمین «علی علیدوست»است. او وقتی هنوز طلبة جوانی بیش نبود از تحصیل علم و دین به مدرسة معرفت و عشق و ایثار پیوست. روزهای شیرین کودکی این روحانی آزاده در مصیبت از دست دادن مادر، برادر و خواهرش در زلزلة بوئین زهرا، از دست رفت ...
سرانجام علی علیدوست با انتخاب راه طلبگی علاوه بر تحصیل علم، قدم در راه مبارزه با نظام شاهنشاهی گذاشت.
با شروع جنگ عراق علیه ایران این رزمندة شجاع مانند دیگر جوانان این مرزو بوم به جبهههای جنگ پیوست و در لحظة نابرابری به اسارت نیروهای بعثی درآمد و سالها با مقاومت و ایستادگی در غربت زندگی کرد. این آزادة هشیار در تمام مدت اسارت در جهت فعالیتهای فرهنگی گام برداشت و در این راه حبس انفرادی و انواع شکنجه را تحمل کرد؛ اما هرگز دست از مقاومت و مبارزه علیه دشمن بعثی برنداشت. کتاب خاطرات این روحانی آزاده و هوشیار به اهتمام «سهیلا عبدالحسینی در ۴ بخش به نگارش درآمده است.
کتاب «یک به علاوه پنج» خاطرات آزاده هِراتی( از توابع یزد) «قاسم قناعتگر» در ۵ فصل به نگارش درآمده است و به رویدادهای زندگی، جنگ، اسارت و آزادی این آزادهی صبور، شجاع و فعال یزدی میپردازد.
قاسم قناعتگر» وقتی که هنوز نوجوانی بیش نبود از کلاس درس به مدرسه جبهههای جنگ پیوست. سرانجام این رزمنده شجاع در بهمنماه سال ۱۳۶۴ در شرایطی نابرابری در جزیره «امالرصاص» به اسارت نیروهای بعثی درآمد و سالها مقاومت و ایستادگی را در غربت زندگی کرد.
آنچه در این کتاب حائز اهمیت است، دوراندیشی، هوشیاری و شجاعت آزادهای است که با فعالیتهای فرهنگی خود توانست از بوته آزمایش اسارت نیز سربلند بیرون بیاید.کتاب خاطرات قاسم قناعتگر به اهتمام «جلال توکلی» به نگارش درآمد.
«خاکریز دوازدهم» روایت لحظههای مقاومت و مقابله آزادگان مقاومی است که توسط «علیرضا حیدری نسب» آزادهای از دیار آزادمردان زابل به نگارش درآمده است. علیرضا حیدرینسب به عنوان اسیری مفقودالاثر روزهای اسارت خود را در اردوگاههای تکریت و موصل سپری کرد.او به همراه چهار برادر دیگرش با حضور در جبهههای جنگ، حماسهساز عرصههای دفاع مقدس بود و در سال ۱۳۶۷ همراه با برادرش «حمیدرضا» به اسارت درآمد.
علیرضا حیدرینسب در «خاکریز دوازدهم» با پرداختن به یکی از مهمترین چالشهای عصر حاضر یعنی «جنگ نرم» نشان داد که فرزندان آزادهی این مرز و بوم چگونه توانستند از بطن زخم و درد و رنج و محرومیت، دری به سوی مقاومت بگشایند و در شرایط نفسگیر موجود و جنگی به مراتب سختتر، اسیر تبلیغات دشمن نشوند. این خاطرات درسآموز و غرورآفرین که با استناد به آیات و روایات و تحلیل رویدادها توأم میباشد، در ۳فصل در اختیار علاقمندان به این عرصه قرار میگیرد.
کتاب «مادر...» روایت زندگی عبدالمجید رحمانیان نویسنده و آزادهی دفاع مقدس و به قلم خود اوست. رزمندهای که ۳۰۴۰ روز از بهترین روزهای جوانیاش را در اردوگاههای اسیران جنگی دشمن گذرانده است. بازگشت او به وطن در آغاز با حیرت و البته انزوایی خودخواسته همراه است. این فرصتی داده است که یکبار دیگر، گذشته و اکنون زندگی خود را بکاود. سفری در خود که نتیجهی آن تصویرهایی دلانگیز از روزهای کودکی تا جوانی در جهان سنّتها و قصههایند. اما این کتاب آنگونه که از نامش هم پیداست، داستان مادری از مادران سرزمین ما نیز هست. آنها که سهم عظیمی در پرورش و تربیت سرمایههای انقلاب و جنگ داشتهاند و چون کتاب مقاومت را میگشاییم، هر چه بکوشند خود را پنهان کنند، آشکارتر میشوند تا آنجا که کتاب را باید سراسر داستان آنها دانست.این نوشتهها مغتنمند، زیرا فرصتی میدهند که خود را در آیینهی گذشته و باورهایمان از نو ببینیم و بدانیم چهها از دست داده یا به دست آوردهایم.
کتاب «صارم» روایت زندگی و مبارزات سردارشهید «صارمطهماسبی» است که به کوشش« نورالدین نورالهی » به نگارش درآمده است. صارمطهماسبی آزادهای برخاسته از دیار دلاورمردان«آبدانان» یکی از همان کسانی است که این دفتر ناتمام هرگز نمیتواند آیینهی همهی ناگفتههای«او» باشد. باید همراه او به همهی زوایههای خاطراتش سرک کشید، با او به آبادان سفر کرد، علیه حکومت ستمشاهی مبارزه کرد و ادامهی مبارزه را از زندانهای رژیم پهلوی در لبنان، افغانستان، مهران و اردوگاههای رژیم بعث به تماشا نشست. این کتاب روایت دژ محکم ایمان در برابر کفر و روایت بیداری، تیزهوشی، صبر و شجاعت کمنظیر آزادهای است که در طول مدت اسارت شلاق و زخم و حبس انفرادی را تحمل کرد، اما هرگز تسلیم نشد... سردار شهید حاج صارمطهماسبی در ۱۵ آبان ماه ۱۳۹۴ در سن ۵۸سالگی ندای حق را لبیک گفت و به جمع همرزمان شهیدش پیوست.
«کتابشناسی سیدآزادگان» که به معرفی ۴۰ کتاب در رابطه با خاطرات، زندگی و مبارزات ایشان میپردازد. در این مجموعه، شناسنامه ، خلاصه و معرفی اجمالی کتابها نقل شده است. کتابشناسی سید آزادگان به اهتمام معاونت پژوهش و نشر موسسه پیام آزادگان در ۸۸ صفحة خشتی تهیه شده است.
کتاب «در آینه خدمت» به مجموعه فعالیتهای موسسه پیام آزادگان در زمینههای مختلف اجتماعی، هنری و فرهنگی از ابتدا تا پایان سال ۱۳۹۵ میپردازد. این مجموعه مصور به اهتمام معاونت پژوهش و نشر موسسه پیام آزادگان در ۶۴۳ صفحة وزیری تهیه شده است.
*ج
اضافه کردن دیدگاه جدید